Book 2020 for you

For all my friends to enjoy just a little moment during the long wait because of the Covid-19 crisis.

A special book gift for all my friends. Click on the link to download.

https://drive.google.com/open?id=11RIO4P4pdSNr3TOOvGZZ_eYGtsmTW1Lj

Nu ook in Drents Museum

In het Drents Museum te Assen is vanaf 16 december 2018 t/m 5 mei 2019 de expositie Nubië – Land van de Zwarte Farao’s. Vanaf heden zal het boek Opper-Nubië daar ook verkrijgbaar zijn in de museumshop. Kijk op de website van het Drents Museum voor meer informatie over de unieke collectie van ruim 300 objecten – afkomstig uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts, Boston.

Lezing Amsterdam Noord

Vrijdagavond 30 november 2018, werd een lezing De Zwarte Farao’s van Nubië gegeven in het Buurthuis Van der Pek te Amsterdam Noord. Op de foto wordt Huub Pragt met trots aangekondigd door het bestuurslid van het buurthuis om zijn lezing te houden over een bij velen nog onbekende cultuur. Gedurende zijn lezing druppelde meer mensen binnen en werd het een gezellige avond die, vol interesse 1,5 uur muisstil luisterden naar de culturele reis langs de Nijl tot aan de grens van Egypte. Hierna werden enkele zeer interessante vragen gesteld die Huub tot in de puntjes beantwoorden. Petje af voor de organisatie van vanderPek Buurthuis die voor het eerst een Egyptologische lezing heeft georganiseerd om buurtbewoners meer cultuur te laten opsnuiven. De personen die een boek kochten waren zeer content over de kwaliteit en inhoud en voelden zich de trotse bezitter van een kunstschat. Het bestuur hoopt op regelmatige herhalingen.

Lezing Purmerend een succes

20150623-purmerendDe lezing en signeersessie bij boekhandel “Het Leesteken” te Purmerend was een groot succes waar veel geïnteresseerde op ingeschreven hadden (36 pers.). De eigenaar was in zijn nopjes want er was een maximale bezetting. Na afloop van de lezing waren nog vele vragen en bleven de inschrijvers nog geruime tijd. De eigenaar Wouter vroeg dan ook na de signeersessie aan ons wanneer het tweede boek op de markt kwam want hij kon niet wachten om ons weer uit te nodigen.

Feest bij ambassadeur van Soedan

20150617_212209Op uitnodiging van zijne excellentie de heer Mohamed el-Hassan Ibrahim Hassan, ambassadeur van de Republiek Soedan heeft Huub in het Internationaal Perscentrum te Den Haag een 90 minuten durende lezing gegeven met hoogtepunten over Opper-Nubië. Hierna was een receptie van de ambassadeur en een signeersessie met de makers van het boek Opper-Nubië. De avond was een succes en werd goed bezocht. Ook waren er voorname genodigden aanwezig waaronder de ambassadeurs van Egypte en Palestina en diplomatieke afgevaardigden als van Kenia en redactie Diplomat Magazine. De avond was een succes en zijn we de ambassadeur zeer dankbaar voor zijn gastvrijheid en vrijgevigheid.

Persbericht Dichtbij.nl

Publicatie in de ‘Diplomat Magazine’

Door de lezing van Huub op uitnodiging van de Ambassade van Soedan te Den Haag aanstaande, is tevens een aankondiging opgenomen in de vakblad Diplomat Magazine dat wereldwijd wordt verspreid. In de aankomende geprinte versie mei/juni ligt de aandacht meer op het boek. Wij danken de redactie van Diplomat Magazine voor deze.

Agenda juni 2015

Leiden 13 juni Saqqara-dag wordt georganiseerd door Friends of Saqqara in het Lipsius Universiteitsgebouw te Leiden, team van Rijk der Farao’s zal eveneens aanwezig zijn. Men dient zich eerst aan te melden op hun website en om het programma in te zien van verschillende activiteiten en lezingen.

Den Haag verplaatst naar 17 juni! Lezing ‘The Wonders of Upper Nubia’ te Den Haag. De organisatie van deze Engelstalige lezing is in handen van de ambassade van Soedan te Den Haag. Het publiek wordt welkom geheten door gastheer zijne excellentie de heer Mohamed Elhassan Ibrahim Hassan, ambassadeur van de Republiek van Soedan. De lezing wordt door Huub Pragt uitgevoerd en zal circa 90 minuten duren. Na afloop is er gelegenheid tot het aanschaffen van het boek met een signeersessie.
Aanvang: 20.00 uur. Voorafgaand aan de lezing worden belangstellenden vanaf 19.30 uur opgevangen in de entreehal van Nieuwspoort.
Kosten: Gratis.
Locatie: Provinciezaal van het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag.
Aanmelden: niet verplicht. De zaal heeft een capaciteit van 80 stoelen..

Purmerend 23 juni Lezing te Purmerend. De organisatie van deze lezing is in handen van boekhandel Het Leesteken in Purmerend. De lezing uitgevoerd door Huub Pragt duurt een uur en is in het Nederlands. Na afloop is er gelegenheid tot het aanschaffen van het boek met een signeersessie.
Aanvang: 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Kosten: € 5,-
Locatie: Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2 te Purmerend.
Aanmelden: per e-mail via info@leesteken.nl of telefonisch 0299-771834.

Friends of Saqqara-dag

Op 13 juni a.s. zal Rijk der Farao’s ook aanwezig zijn en zal één boek Opper-Nubië beschikbaar stellen voor de verloting.

Lezing in Het Leesteken

Egyptoloog en medeschrijver Huub Pragt zal op 23 juni 2015 a.s. om 19:30 een lezing geven over Opper-Nubië voor vaste klanten van de bekende boekhandel Het Leesteken in Purmerend. De lezing zal ongeveer een uur in beslag nemen, waarna tijd wordt vrij gemaakt voor de boekverkoop van het eerste deel. Een en ander zal ter zijner tijd op de website van deze Libris boekenwinkel worden bekendgemaakt via hun nieuwsbrief voor reserveringen. Indien u dit graag wilt bijwonen kunt u het beste begin juni met de winkel contact opnemen of alvast aanmelden voor de nieuwsbrief van Het Leesteken.

Interview

foto rijkderfaraos_s

Op zaterdag 14 februari wordt in het Zondagsochtendkrant omgeving Waterland een interview gepubliceerd over het eerste deel uit de serie Rijk der Farao’s. Ook zal dit interview op deze zaterdag op de website www.dichtbij.nl te lezen zijn voor hen die buiten het gebied wonen. Op woensdag 18 februari zal het interview worden herhaald in het Gooi en Eembode. De journaliste Angela Huigen heeft het artikel geschreven.