Van de lezers

Fragmenten uit correspondentie met enthousiaste lezers:


Het boek van Opper-Nubië is echt prachtig!!! Zoveel mooie foto’s, kaartjes en plattegrondjes… zo uitgebreid dat ik zelf haast niet eens meer naar Soedan toe hoef! Maar natuurlijk ga ik wel hoor 🙂 Ik kijk erg uit naar de volgende delen van het Rijk der Farao’s. Lijkt me zo fantastisch om uiteindelijk een compleet overzicht te hebben van alle monumenten.

T. Willemse


Een prachtig initiatief. Mooi vormgegeven, fenomenale fotografie. Op de website zag ik zojuist de aankondiging van de volgende delen. Dat is aanstaand monnikenwerk en een hoog publicatietempo.

W. Weijland


Ik heb dit prachtige boek in bezit gekregen. Het ziet er zeldzaam goed uit. Mijn complimenten voor al jullie noeste arbeid. Het is een naslagweg waar mijn broer en ik veel plezier aan zullen beleven.

H. Ollerman


Het heeft een behoorlijke voorbereiding gekost (en natuurlijk bloed, zweet en tranen) maar jullie mogen het van de daken schreeuwen want het resultaat is fantastisch.

F. Bos


Ik ben sinds 1974 geïnteresseerd in oud-Egypte en sinds begin jaren tachtig gebeten door Nubië, een gevolg van de UNESCO-reddingswerken. De schaarse Belgen/Europeanen die met deze beschaving bezig zijn, moeten Europa afreizen om hierover publicaties te vinden. Ik ken geen enkele andere Nederlandse publicatie van dit kwaliteitsniveau over Opper-Nubië en zal uiteraard ook de andere delen kopen.

A. Pauwels


Ik heb Hans en Huub in de maanden voorafgaand aan de publicatie herhaaldelijk over het boek horen praten en brainstormen, en ik heb gezien hoeveel werk er door hen allebei in is gestoken.
Het resultaat mag er zeker zijn! Het boek is prachtig vormgegeven en de teksten zijn van zeer hoge kwaliteit. Een must-have voor iedereen die zich wil verdiepen in Nubië of er gewoon meer over wil weten.
En: een heel goed alternatief als je niet naar Soedan wilt of kunt, want het lezen van dit boek staat bijna gelijk aan het echt bezoeken van de sites.
Ik kijk met veel belangstelling en de nodige ongeduld uit naar de volgende delen 🙂

M. van Kampen


Gistermiddag heb ik het boek ontvangen, maar op dit moment ben ik steeds zeer onder de indruk! Het is werkelijk een geweldig boek, met prachtige foto’s en zeer leerzame informatie! Mijn complimenten voor deze prachtige uitgave. Ik kan werkelijk niet wachten tot de rest van de serie uitkomt. Ik wil ze zeker allemaal hebben om mijn collectie compleet te maken!

K.Vonk


Allereerst mijn complimenten voor uw prachtige boek.
Ik was reeds lange tijd op zoek naar een boek over de monumenten van Nubië, maar kon daar geen bevredigende titels in vinden. Een boek over de geschiedenis van het oude Egypte dat de geschiedenis van Nubië als integraal onderdeel behandelt was meer dan ik durfde hopen.  Ik heb het boek dan ook onmiddellijk aangeschaft en deze stelde allerminst teleur. Integendeel, het overtreft alle verwachtingen. Prachtige foto’s, fraaie overzichtstekeningen en plattegronden en duidelijke, informatieve tekst.
Dat alles in een prachtig ingebonden boek met een zeer duidelijke en fraaie lay-out maken dit boek een genot om te lezen en door te bladeren. Met de geplande titels belooft deze serie een pronkstuk te worden in iedere boekenkast.

Mijn vraag behelst de komende delen van de reeks.
Het laatste bericht in uw blog dateert van bijna een jaar geleden en mijn vraag is of er dit jaar nog een deel uitkomt of dat de planning inmiddels is aangepast.

T. Ladiges

30-10-2016: Beste Tom, hartelijk dank voor de lovende woorden.
Het tweede boek kan pas worden gedrukt als de voorraad van het eerste deel beduidend is verminderd daar het project een privé investering is. En drukwerk kost nu eenmaal veel geld bij grote aantallen en om het boek betaalbaar te houden. Wij hopen na opening van de Egypte-afdeling volgende maand in RMO dat de verkoop weer zal toenemen.